buzzy zaden groothandel

Andijvie Breedblad Volhart Winter



Artikelnummer: 02015
Seizoen: juni-juli

Andijvie (Cichorium endivia) is een eenjarig gewas, nauw verwant aan witlof en vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar. In de wintermaanden en in het vroege voorjaar komt de andijvie uit de glastuinbouw, deze andijvie is veel zachter dan van de koude grond en heeft daardoor een kortere kooktijd.
Andijvie is een bladgroente die gekookt of rauw gegeten kan worden. Apart of als stamppot. Het gele hart smaakt heerlijk in een frisse salade.
In Nederland wordt ongeveer 700 ha andijvie geteeld. Andijvie is van Nederlandse bodem hoofdzakelijk te krijgen in de periode half juni tot half november. Vanwege de gevoeligheid voor doorschieten moeten de planten voor de vroege teelt warm worden opgekweekt. Als andijvie na de langste dag (21 juni) wordt gezaaid schiet deze in hetzelfde jaar niet meer door.
Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamines A en C, en aan mineralen.


Andijvie Breedblad Volhart Winter is geschikt voor de herfstteelt in de vollegrond. Goed bestand tegen ongunstige en gure weersomstandigheden. Minder gevoelig voor schieten (het vormen van een bloeistengel) mits in de juiste periode gezaaid. Zaaien: van half juni tot half juni op zaaibed in de vollegrond. De jonge plantjes ca. 4 weken na het zaaien uitplanten. Plantafstand 30 x 30 cm. Houd de groeiplek na het uitplanten steeds goed vochtig. Oogst: oktober-november, afhankelijk van de zaaitijd. Bewaren: in het groentevak van uw koelkast. Geschikt voor invriezen.

Meer weten over dit product?

Stel hier uw vraag of opmerking >>

Waar vindt u Buzzy Seeds?

Ga naar onze verkooppunten >>

 Buzzy zaden worden gecontroleerd in ons laboratorium en op onze proefvel...>>