buzzy zaden groothandel

Roodlof (Raddicchio) Rossa di ChioggiaArtikelnummer: 02163
Seizoen: juni-juli

Roodlof of radicchio rosso (Cichorium intybus var. foliosum) wordt in Italië al eeuwen geteeld en behoort tot dezelfde familie als de witlof. Roodlof heeft een bittere smaak. Er is een kruising gemaakt tussen roodlof en witlof. Het ras Robin is hier een voorbeeld van.

De teelt komt in Italië vooral voor in de streek Veneto, tussen Venetië, Verona en Treviso.

Van roodlof komen drie typen voor: Het type Chioggia, een type met donkerrode kropjes, die op sla lijken, ook wel onterecht rode sla genoemd.

Het type rode van Verona dat in Italië naast een gewone teelt ook wordt ingekuild. Daar werd de techniek van het inkuilen geïntroduceerd door de Vlaamse tuinman Franciscus Van Den Borre.

Het type ontstaan uit een kruising van roodlof met witlof. Dit type moet als witlof geteeld worden. De krop is wit met rode punten. Dit type is minder bitter dan de twee andere typen.

02163 Rossa dichioggia Roodlof of ook wel Radicchio genoemd, zaait met van half juni tot eind juli buiten in regeltjes en ca. 3-4 weken tater uitdunnen. Niet verplanten. Roodlof is geschikt voor de gemengde salades. Voor de winter oogsten.

 

Meer weten over dit product?

Stel hier uw vraag of opmerking >>

Waar vindt u Buzzy Seeds?

Ga naar onze verkooppunten >>

 Buzzy zaden worden gecontroleerd in ons laboratorium en op onze proefvel...>>