buzzy zaden groothandel

Romeinse Mini Sla Little GemArtikelnummer: 02604
Seizoen: april-juli

Bindsla is een bladgroente die vooral in volkstuinen wordt geteeld, maar de beroepsteelt neem toe ter vervanging van ijsbergsla. Bindsla vormt tot 40 cm lange, langwerpige kroppen. Bindsla was al 4000 jaar gelden bij de Egyptenaren bekend en werd voornamelijk in het Middellandse- Zeegebied geteeld, maar nu ook in heel Europa en Noord-Amerika.

Caesarsalade is een bekend Mexicaans recept dat hoofdzakelijk uit bindsla bestaat.

Vroeger werden de kroppen ongeveer tien dagen voor de oogst dichtgebonden voor het verkrijgen van geler gekleurde bladeren, vandaar de naam bindsla.

Sla (Lactuca) is een geslacht van bladgroenten. In de Romeinse tijd werd sla nog steeds gekookt omdat hij niet mals genoeg was. Er zijn veel verschillende typen sla. De oude Egyptenaren kenden al stengelsla, waarvan de stengel gegeten wordt. Sla vormt aanvankelijk een stengel (in lengte variërend naargelang het type) met bladeren, maar wanneer je hem niet op tijd oogst, gaat de stengel verlengen (doorschieten), in bloei staan en pluiszaadjes produceren. Verder kan het blad al of geen anthocyaan bevatten, waardoor zowel rode als groene slatypes bestaan. De vermoedelijke wilde stamouder van de sla is kompassla (Lactuca serriola). Tegenwoordig worden de volgende typen sla geteeld: botersla (normale kropsla), ijsbergsla, gifsla (speciaal gekweekt voor het witte sap dat in de stengels zit), bindsla, kluitsla, pluksla, snijsla, stengelsla, eikenbladsla, veldsla en krulsla zoals lollo rossa en lollo bionda.

Meer weten over dit product?

Stel hier uw vraag of opmerking >>

Waar vindt u Buzzy Seeds?

Ga naar onze verkooppunten >>

  Buzzy zaden zijn niet genetisch gemanipuleerd. Buzzy vermeerdert ...>>