buzzy zaden groothandel

Specialties CitroengrasArtikelnummer: 80006
Seizoen: april - juli

De bladeren van deze plant worden veelal gebruikt in de Aziatische keuken. Ze hebben een zure, frisse, citroenachtige smaak. Doorgaans wordt citroengras meegekookt of -gestoofd in gerechten, waaruit ze voor consumptie van de gerechten verwijderd worden.

Binnen zaaien: april - juli

Kiemtijd: 15-20 dagen

Kiemtemperatuur: 20-24°C

Zaaidiepte: ½-1 cm

Plantafstand: 30 cm

Standplaats: zonnig met wat schaduw

Dagen tot oogst: 60

Zaai binnen vanaf april tot juli in trays met goede zaaigrond. Zaai de zaden dun en oppervlakkig, druk ze voorzichtig aan. Bedek met een laagje zaaigrond. Bedek de tray met een deksel. Houd de zaden vochtig.

Verwijder het deksel zodra de zaailingen opkomen. Hard de zaailingen begin mei ongeveer 14 dagen af. Zet ze na 15 mei (IJsheiligen) buiten in de vollegrond op een zonnige plaats met eventueel wat schaduw in goed gedraineerde grond. Houd ze goed vochtig en onkruidvrij.

Citroengras kan worden geoogst na ongeveer 2 maanden. Oogst de grasachtige stengels door ze van de plant af te snijden. Vers citroengras kan ongeveer 1 week worden bewaard in de koelkast. Het kan ook goed worden ingevroren. Citroengras kan ook door scheuren worden vermenigvuldigd. Bescherm de plant tegen vorst door hem in de winter binnen te laten overwinteren.

Meer weten over dit product?

Stel hier uw vraag of opmerking >>

Waar vindt u Buzzy Seeds?

Ga naar onze verkooppunten >>

 Buzzy zaden worden gecontroleerd in ons laboratorium en op onze proefvel...>>