buzzy zaden groothandel

Specialties Zomerwordtel Rainbow F1Artikelnummer: 80088
Seizoen: februari - maart, april - eind juli

Dit zaad is afkomstig van geselecteerde planten van originele tuinders rassen. Een veelkleurige F1 mix van Nantes typen. Hybriden hebben een groot aantal voordelen t.o.v. zaadvaste rassen. Indien vroeg gezaaid, heeft u al vrij snel een goede opbrengst. Met Rainbow wortelen heeft u eens wat anders in de tuin. Een zoete wortel, ook als snack geschikt.

Zaaitijd onder glas/binnen: februari - maart

Zaaitijd buiten: april - eind juli

Zaaidiepte: ½ tot 1 cm

Kiemtijd: 6 -14 dagen

Kiemtemperatuur: 13 - 20°C

Zaaiafstand in rijen: 20 - 25 cm

Uitdunnen plantjes: 2 - 3 weken na ontkiemen

Standplaats: zonnig

Zaai vanaf februari binnen. Zaai in trays met goede zaai- en stekgrond. Zaai dun en bedek de zaden met een laagje zaaigrond. Dek de trays af en zet op een lichte, warme plaats. Houd goed vochtig. Verwijder het deksel zodra de zaailingen opkomen. Hard de zaailingen begin mei een paar dagen af. Zet ze op een zonnige plaats.

Vanaf april kunnen de zaadjes in de vollegrond worden gezaaid. De zaaigrond moet voldoende los zijn gemaakt en een goede afwatering hebben. Tot een diepte van ongeveer 25 - 30 cm zodat de wortelen lang en recht kunnen groeien. Niet extra mesten omdat dit harige, slechte en gespleten wortelen kan opleveren. Ook is het belangrijk om de plek waar gezaaid is goed te markeren omdat wortelzaad heel klein en donker is en zodra het gezaaid is niet meer opvalt op de grond.

2 tot 3 weken na het onkiemen van de zaadjes moeten de plantjes uitgedund en verplant worden zodat ertussen de rijen ongeveer 25 cm vrij is. Ook regelmatig water geven en onkruid wieden is noodzakelijk voor een goede groei van de wortelen. Oogst de wortelen door ze met een riek omhoog te halen. Tussentijds oogsten kan wortelvlieg aantrekken. Wortelen kunnen een paar dagen worden bewaard in de koelkast. Kan goed worden ingevroren.

Meer weten over dit product?

Stel hier uw vraag of opmerking >>

Waar vindt u Buzzy Seeds?

Ga naar onze verkooppunten >>

De knip&eet spruitgroente van Buzzy kunt u het beste zaaien op de speciale...>>