buzzy zaden groothandel

Specialties Squash Summer CrookneckArtikelnummer: 080094
Seizoen: April tot en met Juni

Courgettes kunnen probleemloos buiten worden geteeld. Dit ras rankt niet, de vruchten groeien vanuit het centrum van de plant. Oogst de vruchten voor consumptie jong tot zeer jong. Voor de sier laten uitgroeien, dan zijn ze te bewaren. Dikke buik, gebogen hals, fel oranje, bezaaid met wratten.

Binnen zaaien: eind maart - eind april

Buiten zaaien: mei - juli

Zaaidiepte: 1-1½ cm

Kiemtijd: 6-8 dagen

Kiemtemperatuur: 20-22 °C

Dagen tot oogst: 45

Plantafstand: 1 - 1½ meter

Standplaats: zonnig/beschut tegen wind

Zaai de zaden vanaf eind maart binnen in een propagator, op de vensterbank of in een verwarmde kas. De temperatuur moet minstens 20°C zijn, warmer zorgt voor een betere kieming. Het is wel belangrijk dat de temperatuur zo constant mogelijk is, dit zorgt namelijk voor een goede kieming. Gebruik aparte zaaipotten die niet te klein zijn (ong. 8 cm Ø). Stop per pot 1 zaadje 1 - 1½ cm diep in zaaigrond en dek dit af. Na het zaaien en tijdens het kiemen de grond goed vochtig houden, maar niet te nat om rotting te voorkomen. Laat de jonge zaailingen geleidelijk afharden voordat ze buiten worden geplaatst. Ze kunnen naar buiten zodra er geen kans meer is op nachtvorst. Een zonnige plaats met beschutting tegen de wind en een goede afwatering is noodzakelijk. Elke plant heeft minstens 1 - 1½ meter ruimte rondom nodig. Als er minder ruimte beschikbaar is, kan dit opgelost worden door de ranken zoveel mogelijk terug te snoeien. Om te kunnen groeien, hebben kalebassen extra bemesting nodig. Bijvoorbeeld vloeibare tomatenmest, geef dit zodra de vruchten beginnen te groeien om de 14 dagen. Zorgvuldig onkruid verwijderen is belangrijk voor de luchtcirculatie. Geef voldoende water op de grond en niet op de planten om te voorkomen dat ze gaan rotten.

Vanaf eind mei als er geen kans meer is op nachtvorst en het overdag warmer wordt, kan er ook direct in de volle grond worden gezaaid. Een zonnige plaats met beschutting tegen de wind en een goede afwatering is noodzakelijk. Zaai 3 zaden per gat ongeveer 1-1½ cm diep. Houd minstens 1 - 1½ meter ruimte rondom aan. Dun de zaailingen uit tot 1 per gat. Om te kunnen groeien, hebben kalebassen extra bemesting nodig. Bijvoorbeeld vloeibare tomatenmest, geef dit zodra de vruchten beginnen te groeien om de 14 dagen. Zorgvuldig onkruid verwijderen is belangrijk voor de luchtcirculatie. Geef voldoende water op de grond en niet op de planten om te voorkomen dat ze gaan rotten. Natte zomers kunnen er voor zorgen dat de oogst verloren gaat omdat de kalebassen dan te weinig zon en te veel water krijgen om goed te groeien.

Zomer kalebassen rijpen vroeg en groeien redelijk snel. De vruchten moeten geoogst worden als ze klein en zacht zijn. Dit om er voor te zorgen dat er vruchten aan de struik blijven groeien tot de eerste vorst. Snij de vrucht los van de steel met een mes en laat een stukje van 2-4 cm steel aan de kalebas zitten. Beschadig de vruchten niet. Bewaar ze op een droge, vorstvrije plaats. Zomerkalebassen kunnen over het algemeen niet langer dan een week worden bewaard.

Meer weten over dit product?

Stel hier uw vraag of opmerking >>

Waar vindt u Buzzy Seeds?

Ga naar onze verkooppunten >>

De knip&eet spruitgroente van Buzzy kunt u het beste zaaien op de speciale...>>