buzzy zaden groothandel

Buzzy Bio Knip & Eet Sprouting AlfalfaArtikelnummer: 84040
Seizoen: Jaarrond - All seasons

Spruitgroente kunt u zowel in een glazen bowl met rooster zaaien (art.nr. 94900) of in de glazen kweekpot (art.nr. 85385).  Kijk bij dit product voor een uitgebreidere klik hier  zaai-instructie :        

Bij gebruik van de glazen bowl strooit je het zaad in een dun laagje op het zaairooster en spoel dit vervolgens voorzichtig onder de kraan. Vul de glazen bowl met water tot de onderzijde van het rooster en plaats deze in een ruimte met een normale kamertemperatuur ( 20-22°C ). Ververs iedere dag het water.  

Na 5 dagen kan men de kiemspruiten (die dan 3-5 cm lang zijn) eten.

De kiemspruiten kunnen, zonder hun gezonde eigenschappen te verliezen, ongeveer een week in de koelkast bewaard blijven.

Zaaien op watten Neem een bakje en leg hier steriele katoenen watten in. Maak ze helemaal nat en giet het overtollige water weg. Strooi daarna de alfalfa zaadjes op de watjes. Leg een deksel op het bakje of sluit het bakje af met keukenfolie. Zorg wel dat er gaatjes zijn voor een beetje ventilatie. Plaats het bakje op een plek met licht voor groene alfalfa of plaats het bakje in het donker voor witte alfalfa.

Alfalfa (Luzerne)

Wordt wel “de Koning onder de spruitgroente” genoemd. Alfalfa bevat namelijk, naast een hoog gehalte aan proteïne en carotine, de vitaminen C, D, K, E, B12. De spruiten zijn erg mild van smaak en worden vaak gebruikt als garnering bij vlees of vis en als toevoeging bij salades.  Alfalfa is ook heerlijk bij een sandwich kaas of ei en tomaat.

 

Meer weten over dit product?

Stel hier uw vraag of opmerking >>

Waar vindt u Buzzy Seeds?

Ga naar onze verkooppunten >>

 Buzzy zaden worden gecontroleerd in ons laboratorium en op onze proefvel...>>